The MET | Wood Skin

The MET

DESIGN : Gensler Design

PRODUCT : Tailor Made Geode

MATERIAL : Birch plywood

FINISH : Clear coat

Filed in:

Tailor Made

Categories:

Tailor-Made
Wall
Ceiling
Healthcare

Located in Allen Center in downtown Houston, The Met is the premier indoor tennis and racket facility.

It features indoor tennis courts, basketball courts, racquetball, and squash courts, as well as cardiovascular and strength training equipment.

For this exclusive club, WOOD—SKIN designed a wooden coating behind the reception desk that covers part of the wall and the ceiling.

Similar to a huge petal, this tailor-made project is harmoniously integrated into the surrounding space. Combined with the selection of a neutral material it creates a natural alcove-like appearance.

The project was developed with the American firm Gensler Design located in Houston and the used material was covered with fire clear coat protection according to US standard ASTM E84.

Show more

PHOTO CREDITS: Gensler

tech spech

login to enable all the downloads or Create an account

Wood-skin in use

Join the visionaries who have already chosen our products and services

Selected references